Genbrugsgrøntsager!

På denne side vil jeg fortælle om mine eksperimenter med genbrugsgrøntsager.

Hvad er det? 
Det vil sige at du kan plante roddelen, toppen eller en del af knolden og få nye skud, som du kan bruge i din mad. 

Men hvorfor? 
Fordelen er at roden allerede har været i god vækst og du slipper for at så, forspire, plante ud og vente længe på resultat.

Men husk det er bedst at plante økologiske planter.

Det er selvfølgelig ikke noget jeg har fundet på selv og jeg har fundet et par amerikanske sites, som beskriver det hele ganske godt.
Se med på 17 ApartAmishcreek og på Facebook-siden Grow Food, Not Lawns.

Følgende billeder er mine egne genbrugsgrøntsager.


Blegselleri 12. 3. 13


20. 3. 13.
For at trække bladene lange har jeg sat et rør over.



26. 3. 13.

5. 4. 13.
Fennikel og icebergsalat ligger i blød i vand 3-5 dage, før de sættes i jord i en potte.

Fennikel 7. 4. 13.

Fennikel

Fennikel 10. 4. 13.

17. 4. 13.
Fennikel. Det går langsomt men den vil vel gerne have lidt varme!

Grønne ærter og kigærter lagt i blød før såning. 24. 3. 13.

Kigærteplanter 7. 4. 13.

17. 4. 13.

Kigærteplanten 12. 5. 13, den der blevet flyttet i drivhuset og har nu fået sine to første blomster.
Det blir spændende om der kommer bælge.

Broccoli - er smidt ud igen, der skete ingenting!!!

Forårsløg. 12. 4. 13.

Rødbedetop sat 23. 4. 13. Her dagen efter er der et lille blad på vej.

Ingefær lagt i potten den 28. 4. 13.
Billedet er fra 13. 5. 13.

Ingefær og i baggrunden rødbedetoppe, som giver blade til salaten.
Til højre i billedet anes forårsløg.

Icebergsalat. Den nåede aldrig rigtigt at få flere blade og rådnede istedet for, så den er også smidt ud!





Her er eksempler på hvad man kan genbruge:









Siden er under udvikling og vil blive opdateret løbende.



2 kommentarer:

  1. Hvor sjovt; det har jeg da aldrig tænkt på. Men godt at andre har tænkt de tanker, så vi andre kan få fornøjelse af dem :)

    SvarSlet