mandag den 27. februar 2012

Mit bedste brød!

Koldthævet 'Bondebrød' med groft rugmel. (2 brød)

Brødet kræver to arbejdsdage.

1. dag
Bland 1/4 pakke frisk gær med 6 dl koldt vand, rær gæren ud i vandet.
Tilsæt 200 gr groft rugmel og
150 gr hvedemel.
(Den ene af melene må meget gerne være økoligsk, da baktereierne vil få dejen til at hæve yderligere og bedre smagen.)

2. dag
Rør dejen igennem og tilsæt
40 gr tørristede græskarkerner og
20 gr tørristede sesamfrø
8 gr salt
20 gr flydende honning
150 gr groft rugmel og
ca. 350 gr hvedemel

Ælt igennem og lad hvile i ca 1 time. Ælt igennem igen og form brød af dejen, hæver igen ca. 1 time.

Hvis du har en bagesten skal du varme den op i forvejen inden du lægger brødet i ovnen og almindelig bageplade skal varme op sammen med ovnen og den høvede dej lægges direkte på den varme bageplade eller bagesten.

Bages ca. 1 time ved 200 grader C.

Du kan evt. pensle skorpen ind imellem med koldt vand, hvilket giver en rigtig sprød skorpe.

Næringsindhold: 3.400 kcal
Kulhydrat607.5 g73%
Protein95.1 g11%
Fedt44.9 g12%
Kostfibre75.2 g4%

tjekket via iforms kostdagbog og er for hele dejen, altså 2 brød.

Hvis du vil nedsætte fedtindholdet kan du udelade græskarkerner og sesamfrø.

Hvilket vil give følgende sammensætning:


Ernæringsinformation

Dette måltid indeholder
3.026 kcal

Energifordeling

Kulhydrat596g80%
Protein80g11%
Fedt16g5%
Kostfibre71g4%



God fornøjelse med bagningen :o)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar